208.962 vacatures

Jobbird failliet, wat nu?

Wat betekent dit en wat zijn de opties?

Voordat een bedrijf daadwerkelijk failliet is, verkeert het eerst in zogenaamdeAfbeeldingsresultaat voor faillissement surseance van betaling. De bedrijfsvoering gaat (tijdelijk) gewoon door en de curator bekijkt in die periode de beste opties. Hier wordt gekeken naar de belangen van het personeel en de belangen van de schuldeisers.

Het kan zijn dat het bedrijf een doorstart maakt. Na een faillissement is het bedrijf namelijk schuldenvrij en dat maakt het natuurlijk makkelijker verder te gaan. Bedrijven die nog vorderingen hebben op het bedrijf zijn uiteraard hun geld kwijt. Denk hier bv aan een verhuurder van het kantoorpand, zoals in dit geval aan de Herengracht in Amsterdam, maar bv ook aan de overige bedrijven die ingehuurd zijn.

Uit de markt vingen we op dat het personeel aan het onderzoeken is een doorstart te maken.

Gevolgen voor werkzoekenden:

Genoeg plek om ergens anders je cv achter te laten en banen te zoeken. De vacatures zijn ook elders te vinden..

Gevolgen voor werkgevers:

Heb je betaald vacatures uitstaan bij Jobbird? Je zult je rekening toch echt moeten blijven betalen. De curator zal immers alle inkomsten/vorderingen veilig stellen. Je vacatures, gratis en premium zul je in het vervolg elders uit kunnen zetten. 

Update 20/12/2018

Op 19 december 2018 is Jobbird overgenomen door Young Capital. De vacaturebank zal dus blijven bestaan. De overgebleven medewerkers zullen, als de transformatie gereed is, gaan werken op het hoofdkantoor van Young Capital in Hoofddorp.

Via deze pagina zullen we je op de hoogte houden van de verdere ontwikkelingen. Wij wensen medewerkers en betrokkenen van Jobbird alle succes!
 

 

Wil je meteen de nieuwste vacatures zien?

Maak een Jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox

Jobalert aanvragen
Hoe werkt het? Joof Jobalert