199.464 vacatures

Werken als monteur

Wat is een monteur?

Als monteur ben je iemand die machines en apparaten installeert. De soorten apparaten en machines kunnen heel erg verschillen. Er zijn ook heel veel verschillende soorten monteurs. Een monteur heeft veel kennis is zijn vakgebied en ook kennis van de verschillende apparaten, zodat problemen snel gevonden worden en kunnen worden opgelost. Het is vooral essentieel dat de monteur goed opgeleid in zijn vak is. Je werkt bij een bedrijf, gaat bij mensen thuis langs of in een fabriek. Afhankelijk van de werkomgeving is de complexiteit van de apparaten of machines. In een fabriek staan veel complexere machines, terwijl bij mensen thuis vaak wat simpelere apparaten geinstalleerd moeten worden, zoals een TV of een WiFi-router. Een monteur is iemand die de handjes uit de mouwen durft te steken.

Je bent erg technisch ingesteld en behulpzaam, omdat je vaak mensen helpt. Ook moet je in zijn voor een praatje, omdat er vaak bij mensen thuis apparaten geïnstalleerd moeten worden of problemen moeten worden opgelost. Het werk is heel erg gevarieerd en ook een uitdaging, omdat men niet weet voor wat problemen je komt te staan. Als bij mensen thuis een apparaat wordt geïnstalleerd, werk je vaak alleen. Er moet dus een bepaalde zelfredzaamheid zijn als de monteur voor moeilijkere/onbekende problemen komt te staan. In een fabriek of bij een bedrijf werkt een monteur vaker in een team, dus moet de monteur ook in een team kunnen werken.

Hoe word ik een monteur?

Om als monteur aan het werk te kunnen moet een technische MBO-opleiding gevolgd zijn. Zoals bij elke baan is werkervaring altijd een pré. Als monteur zijn er redelijk veel doorgroeimogelijkheden. Zo kan je een grotere verantwoordelijk krijgen door leider van een team te worden en deze aan te sturen. Ook kan je de verantwoordelijkheid krijgen over complexere apparaten, als deze in een fabriek werkt. 

Wil je meteen de nieuwste vacatures zien?

Maak een Jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox

Jobalert aanvragen
Hoe werkt het? Joof Jobalert