241.815 vacatures

Werken als postbezorger

Wat is een postbezorger?

Als postbezorger ben je iemand die de post bezorgt. je gaat, meestal op de fiets of te voet, langs alle huizen en bedrijven en stopt de post in de brievenbus. Ook bezorgt je soms pakketjes. Wanneer post aangetekend is wordt hier door de postbezorger een lijst van gemaakt. Wanneer post bij ontvangst meteen betaalt moet worden, rekent je dit aan de deur af en zorg je dat dit geld ook weer ontvangen wordt op het postkantoor of bestelkantoor. Een postbezorger werkt 1 tot 6 zes dagen per week. Vaak zijn het flexibele werktijden, afhankelijk van het soort post. Postbezorgers krijgen met iedereen te maken en omdat ze post bezorgen die vaak vertrouwelijk is, wordt een postbezorger als vertrouwend gezien en heeft men respect voor de postbezorger, vaak omdat deze door weer en wind werkt.

De post wordt van tevoren bij een kantoor of depot opgehaald, waar de post al gesorteerd is. De route die je afgaat is van tevoren al bepaald en daar mag je niet van afwijken. Meestal werk je ongeveer 10 uur per week en het werk vindt plaats in de buitenlucht. Het is fysiek hard werken, dus is uithoudingsvermogen van belang. Je werkt ook in slechte weersomstandigheden en er is dus discipline nodig. Verder werk je eigenlijk altijd alleen en moet je zelf problemen kunnen oplossen. Je moet precies te werk gaan, want er wordt van je verwacht dat je de post bij het goede adres aflevert en dat niemand post krijgt die niet voor hem/haar is, wat snel als vervelend ervaren wordt.

Hoe word ik een postbezorger?

Om postbezorger te zijn is geen opleiding vereist. Wel is het zo, net zoals bij andere soorten bedrijven, dat er een interne opleiding gevolgd moet worden. Vaak houdt dit in dat er wordt meegelopen met een postbezorger die al langer in dienst is en meer ervaring heeft. Wat bedrijven wel graag zien is dat iemand 16 jaar of ouder is en de Nederlandse taal kan spreken. 

Wil je meteen de nieuwste vacatures zien?

Maak een Jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox

Jobalert aanvragen
Hoe werkt het? Joof Jobalert