185.664 vacatures

Wat doet een beveiligingsmedewerker?

Wat is een beveiligingsmedewerker?

Een beveiligingsmedewerker is een professional die gespecialiseerd is in het waarborgen van de veiligheid en beveiliging van personen, eigendommen en locaties. Beveiligingsmedewerkers worden ingezet op verschillende plaatsen, zoals winkelcentra, kantoren, evenementen, openbare gebouwen en industriële locaties. Ze spelen een essentiële rol bij het voorkomen van diefstal, vandalisme, geweld en andere potentiële risico's. Beveiligingsmedewerkers bewaken objecten, controleren toegangspunten, houden toezicht op camerabeelden, handhaven de orde en treden op in noodsituaties.

Wat zijn de competenties van een beveiligingsmedewerker?

Een beveiligingsmedewerker moet over verschillende competenties beschikken om effectief en professioneel te kunnen handelen:

 • Veiligheidsbewustzijn: Beveiligingsmedewerkers moeten alert zijn op mogelijke veiligheidsrisico's en proactief handelen om deze te voorkomen.
 • Communicatieve vaardigheden: Goede communicatie is cruciaal om te kunnen samenwerken met collega's, klanten en andere betrokkenen.
 • Zelfbeheersing: Het vermogen om kalm te blijven in stressvolle situaties en professioneel te handelen.
 • Observatie: Het kunnen opmerken van verdachte activiteiten en snel en adequaat reageren.
 • Klantgerichtheid: Het verlenen van vriendelijke en behulpzame service aan klanten en bezoekers.
 • Ethisch gedrag: Het handhaven van integriteit en vertrouwelijkheid in de omgang met vertrouwelijke informatie.

Met wie werkt een beveiligingsmedewerker samen?

Een beveiligingsmedewerker werkt samen met verschillende professionals in de beveiligings- en veiligheidssector, waaronder:

 • Beveiligingspersoneel: Samenwerking met andere beveiligingsmedewerkers om locaties te bewaken en veiligheid te waarborgen.
 • Beveiligingsmanager: Rapporteren aan en samenwerken met de beveiligingsmanager voor operationele instructies en rapportages.
 • Klanten en bezoekers: Klantgericht optreden bij het verstrekken van informatie en het bieden van hulp aan bezoekers.
 • Nooddiensten: Samenwerking met politie, brandweer en andere hulpverleningsdiensten in noodsituaties.
 • Facilitair personeel: Communicatie met het facilitaire team voor eventuele technische problemen of onderhoudsbehoeften.

Hoe word ik een beveiligingsmedewerker?

Om beveiligingsmedewerker te worden, moet je de volgende stappen volgen:

 • Volg een opleiding: Schrijf je in voor een erkende opleiding tot beveiligingsmedewerker om de benodigde kennis en vaardigheden op te doen.
 • Behaal een diploma: Voltooi de opleiding en behaal het vereiste diploma voor beveiligingsmedewerkers.
 • Verkrijg een vergunning: Vraag een vergunning aan bij de relevante autoriteiten om als beveiligingsmedewerker te mogen werken.
 • Solliciteer naar een functie: Zoek naar vacatures voor beveiligingsmedewerkers en solliciteer naar een passende positie.
 • Onderga een screening: Onderga eventuele screenings en controles die nodig zijn voor beveiligingswerkzaamheden.

Wat is het salaris van een beveiligingsmedewerker?

Het salaris van een beveiligingsmedewerker kan variëren op basis van ervaringsniveau, de aard van de beveiligingsopdrachten en de locatie van het werk.

Voor een beginnende beveiligingsmedewerker ligt het salaris meestal tussen de € 1.800 en € 2.500 bruto per maand.

Met meer ervaring en verantwoordelijkheid kan het salaris van een beveiligingsmedewerker stijgen tot tussen de € 2.500 en € 3.500 bruto per maand.

Bij senior beveiligingsmedewerkers met leidinggevende functies kan het salaris variëren van € 3.500 tot € 4.500 bruto per maand of meer.

Daarnaast kunnen avond-, nacht- en weekendtoeslagen van invloed zijn op het totale inkomen van een beveiligingsmedewerker.

Vacatures beveiligingsmedewerker

Er is altijd vraag naar beveiligingsmedewerkers. Bekijk hieronder de beschikbare vacatures in jouw regio en ontdek welke mogelijkheden er zijn voor jou als beveiligingsmedewerker.

Wil je meteen de nieuwste vacatures zien?

Maak een Jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox

Jobalert aanvragen
Hoe werkt het? Joof Jobalert