209.745 vacatures

Wat doet een webdesigner?

Wat is een webdesigner?

Een webdesigner is een professionele ontwerper die gespecialiseerd is in het creëren van functionele en aantrekkelijke websites. Webdesigners houden zich bezig met het ontwerpen, bouwen en onderhouden van verschillende soorten websites, waaronder bedrijfswebsites, e-commerceplatforms, blogs en meer. Ze combineren technische kennis met creatieve vaardigheden om websites te maken die de gebruikerservaring verbeteren en aansluiten bij de behoeften van de klant.

Wat zijn de competenties van een webdesigner?

Een webdesigner moet over verschillende competenties beschikken om effectief en zorgvuldig te kunnen werken:

 • Ontwerpkennis: Webdesigners moeten een goed begrip hebben van webdesignprincipes, gebruikersinterface en gebruikerservaring om aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke websites te creëren.
 • Technische vaardigheden: Het beheersen van programmeertalen zoals HTML, CSS en JavaScript om websites te bouwen en aan te passen.
 • Grafische vaardigheden: Het vermogen om visuele elementen te creëren, zoals afbeeldingen, pictogrammen en grafische elementen, die de uitstraling van de website verbeteren.
 • Responsief ontwerp: Het creëren van websites die goed werken op verschillende apparaten, zoals desktops, tablets en smartphones.
 • Communicatieve vaardigheden: Goede communicatie met klanten om hun wensen en behoeften te begrijpen en effectief te kunnen samenwerken aan het project.
 • Projectmanagement: Het vermogen om projecten te plannen, deadlines te halen en samen te werken met andere teamleden, zoals ontwikkelaars en contentmanagers.

Met wie werkt een webdesigner samen?

Een webdesigner werkt samen met verschillende professionals in de digitale en online industrie, waaronder:

 • Webontwikkelaars: Samenwerken met webontwikkelaars om de technische aspecten van de website te implementeren en te optimaliseren.
 • Contentmanagers: Overleggen met contentmanagers om ervoor te zorgen dat de inhoud van de website effectief wordt gepresenteerd.
 • Digitale marketeers: Het ontwerpen van elementen die de online marketingstrategie ondersteunen, zoals call-to-action knoppen en landingspagina's.
 • Klanten: Samenwerken met klanten om hun visie en merkidentiteit om te zetten in een concreet webdesign.

Hoe word ik een webdesigner?

Om webdesigner te worden, moet je de volgende stappen volgen:

 • Voltooi een vooropleiding: Een opleiding in grafisch ontwerp, webdesign, interactief ontwerp of een gerelateerd vakgebied kan een goede basis leggen voor een carrière als webdesigner.
 • Ontwikkel technische vaardigheden: Leer programmeren en beheers tools voor webdesign, zoals HTML, CSS, JavaScript en grafische ontwerpsoftware.
 • Bouw een portfolio: Creëer voorbeeldprojecten om je vaardigheden en creatieve stijl te demonstreren aan potentiële werkgevers of klanten.
 • Stage of freelance ervaring: Doe ervaring op door stages te lopen bij webdesignbureaus of freelance opdrachten uit te voeren om je vaardigheden verder te ontwikkelen.
 • Blijf leren: Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen in webdesign en digitale technologieën.

Wat is het salaris van een webdesigner?

Het salaris van een webdesigner in Nederland kan variëren op basis van verschillende factoren, zoals ervaring, opleidingsniveau, locatie, type werkgever en vaardigheden.

Voor een startende webdesigner met beperkte ervaring kan het salaris liggen tussen de € 2.000 en € 2.800 bruto per maand.

Voor webdesigners met enkele jaren ervaring en vaardigheden op het gebied van interactief ontwerp en front-end ontwikkeling, kan het salaris variëren van € 2.800 tot € 4.000 bruto per maand.

Voor zeer ervaren webdesigners, met expertise in het ontwerpen van complexe websites en interactieve interfaces, kan het salaris hoger zijn en variëren van € 4.000 tot € 6.000 bruto per maand of meer.

Het is belangrijk om te benadrukken dat dit schattingen zijn en dat salarissen kunnen variëren afhankelijk van de individuele omstandigheden.

Vacatures webdesigner

Er is altijd vraag naar webdesigners. Bekijk hieronder de beschikbare vacatures in jouw regio en ontdek welke mogelijkheden er zijn voor jou als webdesigner.

Wil je meteen de nieuwste vacatures zien?

Maak een Jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox

Jobalert aanvragen
Hoe werkt het? Joof Jobalert