218.214 vacatures

Wat doet een administratief medewerker?

Wat is een administratief medewerker?

Als je administratief medewerker ben je veel bezig met administratieve taken. Dit kan verschillen per bedrijf waar je voor werkt. Je werkt op het kantoor van dit bedrijf. Taken die je kan verwachten zijn: vragen beantwoorden van klanten aan de telefoon, klanten ontvangen, de agenda bijhouden, vergaderplekken klaarmaken, het opstellen van brieven en facturen en eventueel aantekeningen maken tijdens een vergadering. Ook hou je het archief bij, registreer je eventueel nieuwe informatie en stel je verdragen en contracten op.

Verder handel je ook declaraties af, registreer je ziekmeldingen en doe je bestellingen. Je bent verantwoordelijk voor de post die binnenkomt en zorg je ervoor dat post die verstuurd moet worden verzendklaar is en wordt verzonden. Als er e-mails van klanten of medewerkers komen moet jij deze beantwoorden of doorsturen, afhankelijk van voor wie de e-mail bestemd is. De taken van een administratief medewerker zijn erg vergelijkbaar met die van een receptioniste of secretaresse, maar elk bedrijf noemt deze functie anders.

Je werkt als administratief medewerker veel met computers en programma’s op de computer, dus het is zeer voordelig als je hier goed mee om kan gaan en verstand van deze programma’s hebt. Ook ben je tijdens je werk ben je veel in contact met klanten en collega’s dus je moet sociaal ingesteld zijn en goede communicatieve vaardigheden hebben. Een administratief medewerker moet georganiseerd zijn en structureel te werk gaan. Het is belangrijk dat alle administratie duidelijk voor iedereen is en goed onderhouden wordt. Je spreekt en schrijft correct Nederlands en verder is het ook een voordeel als je de Engelste taal kan lezen, schrijven en spelen.

Hoe word ik administratief medewerker?

Er zijn verschillende opleidingsmogelijkheden om administratief medewerker te worden. Er is een opleiding Administratief Medewerker op MBO-niveau en er zijn ook nog andere opleidingen die je kunt volgen om dit werk te doen. Er zijn eigenlijk altijd wel administratieve medewerkers nodig, omdat er altijd administratie is. Als je door wil groeien zal je ook nog andere opleidingen moeten doen en is ook afhankelijk van het soort bedrijf waar je voor werkt.

Vacatures administratief medewerker

Bekijk hieronder welke vacatures er in jouw regio zijn voor administratief medewerker. Ook kun je in de vacatures zien wat men van jou verwacht qua werkervervaring en opleiding >>>>

Wil je meteen de nieuwste vacatures zien?

Maak een Jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox

Jobalert aanvragen
Hoe werkt het? Joof Jobalert