186.461 vacatures

Wat doet een magazijnmedewerker?

Wat is een magazijnmedewerker?

Een magazijnmedewerker is vergelijkbaar met een logistiek medewerker. Het verschil is dat je je niet met de logistiek bezig houdt. Een magazijnmedewerker kan werken in grote winkel, bij een groot industrieel bedrijf of bij een distributiecentrum. Een magazijnmedewerker werkt in een team en in ploegendiensten. De werktijden kunnen verschillen, van ’s morgens vroeg tot midden in de nacht. Het is ook handig als een magazijnmedewerker ervaring met heftruck rijden heeft, soms heb je zelfs een heftruckdiploma nodig.

Wat zijn de competenties van een magazijnmedewerker?

Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden van het magazijn en moet deze goed kunnen beheren. Taken die je als magazijnmedewerker hebt is het aannemen en controleren van goederen, waarbij speciale goederen, zoals giftige producten en producten met een bepaalde houdbaarheid volgens strikte regels verwerkt moeten worden. Verder moet je controleren of de bestelling klopt en deze invoeren in een computersysteem, dus ervaring met computers is erg handig. Ook worden de goederen opgeslagen, waarbij de magazijnmedewerker in het systeem zet waar.

Verder verzamelt een magazijnmedewerker goederen volgens orders en pakt deze veilig in. Er wordt ook gecontroleerd of jecollega’s dit correct doen. Vervolgens worden ze met een heftruck in de vrachtwagen geladen. Ook dit moet vervolgens weer in het computersysteem geregistreerd worden. De goederen kunnen verschillen van voedsel tot kleren tot pakketjes. Als magazijnmedewerker ben je een harde werker, die gemotiveerd, actief en ambitieus en niet bang om je handen uit de mouwen te steken. Je bent in voor een uitdaging en sociaal, omdat je tijdens dit werk regelmatig in contact komt met klanten en mensen uit andere branches.

Hoe word ik een magazijnmedewerker?

Om magazijnmedewerker te zijn heeft men in principe genoeg aan een MBO-opleiding op niveau 3. Het liefst is deze gericht op management. Er wordt ook altijd nog een interne cursus gegeven, vaak online, zodat de magazijnmedewerker het bedrijf leert kennen, leert over veiligheidsprocedures en als er met giftige stoffen omgegaan moet worden wordt hier ook uitleg over gegeven. Een magazijnmedewerker kan doorgroeien tot teamleider, waarbij de magazijnmedewerker meer verantwoordelijkheid krijgt over het magazijn en voor het team dat hij aanstuurt.

Vacatures magazijnmedewerker

Er is altijd vraag naar magazijnmedewerkers. Maar wat wordt er nou zoal van jou verwacht? Bekijk hieronder de vacatures in jouw regio en bekijk wat de opdrachtgevers je te bieden hebben en van je vragen >>>>

Wil je meteen de nieuwste vacatures zien?

Maak een Jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox

Jobalert aanvragen
Hoe werkt het? Joof Jobalert