177.451 vacatures

14 jan 2021

Werkbegeleider traject Techniek

Branche Zie onder
Dienstverband Zie onder
Uren Zie onder
Locatie Amsterdam
Opleidingsniveau Zie onder
Organisatie Gemeente Amsterdam
Contactpersoon Zie onder

Informatie

Gemeente Amsterdam heeft een vacature voor een

Werkbegeleider traject Techniek
36 uur

In het kort

 • Deelnemers ondersteunen bij het aanleren van algemene arbeidsgerichte en specifieke vaktechnische vaardigheden.
 • Zorgen dat elke Amsterdammer de kans krijgt mee te doen.
 • Werken in een divers team met 21 collega’s met ervaring in verschillende branches.

Zo draag je bij aan de gemeente Amsterdam
Bij Amsterdamwerkt! krijgen werkzoekenden met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om zich door middel van een praktisch re-integratietraject voor te bereiden op werk in bereikbare beroepen waar voldoende vraag naar is. Deze re-integratietrajecten worden verzorgd op diverse locaties in Amsterdam. 

Als werkbegeleider techniek ondersteun je je deelnemers door middel van workshops, trainingen en (individuele en groepsgewijze) instructies. Je helpt bij het aanleren en oefenen van algemene arbeidsgerichte en specifieke vaktechnische vaardigheden ter voorbereiding op plaatsing bij werkgevers. 

Met welke re-integratietraject ga je aan de slag? 
Vanuit Techniek worden deelnemers voorbereid op of naar werk in de metaaltechniek en installatietechniek, als lasser, loodgieter maar ook als fietstechnicus.

Als werkbegeleider beschik je over didactische vaardigheden om vak-theorie en praktijkvaardigheden m.b.t. verschillende vormen van techniek over te kunnen brengen op de deelnemers. Vanuit jouw ervaring leer jij hen de basisvaardigheden zoals tekening lezen, meten en laat je de deelnemers kennismaken met verschillende vormen van lassen, metaal en installatie- en fietstechniek. Je beschikt over operationele ervaring in de techniek en je hebt erkende (las) diploma’s en/of de benodigde certificaten. 

Dit doe je op een gemiddelde werkdag
 • Je werkt volgens een vaste werkwijze (methodisch) aan competentieontwikkeling, waarbij je steeds een aantal stappen doorloopt die regelmatig geëvalueerd worden. Hierop pas je bestaande trainingen aan in relatie tot ontwikkelingen in het vakgebied;
 • Je doet voorstellen over het aanbieden van nieuwe onderwerpen en je stelt een werkplanning/ rooster op;
 • Je observeert de vorderingen van de deelnemers, spreekt hen waar nodig aan op hun houding, gedrag en ontwikkeling;
 • Je houdt de vorderingen van de deelnemers bij en je adviseert schriftelijk over vervolgtrajecten of plaatsing in werk. Op basis van jouw rapportages vindt periodiek een driegesprek plaats met de consulenten en de deelnemers;
 • Je bent verantwoordelijk voor de naleving van veiligheidsvoorschriften, instructies en het juiste gebruik van materialen en arbeidsmiddelen zowel in de werkzaamheden waar jij zelf bij betrokken bent, als op de locatie waar de training wordt verzorgd.

Dichtbij de Amsterdammers
Werken voor Amsterdam betekent werken voor ruim 850.000 Amsterdammers. We zorgen ervoor dat Amsterdam een aantrekkelijke hoofdstad is en blijft. Waar het fijn is om te wonen, te werken en naar school te gaan. Met ruimte voor ondernemers en bezoekers. Werken voor Amsterdam doen we met zo’n 19.000 verschillende collega’s. Die zichzelf steeds weer uitdagen en zich ontwikkelen, om samen met de Amsterdammers het beste voor de stad te doen. Samen, met trots en vooral met hart voor de stad. 

De gemeente Amsterdam wil dat iedereen werk heeft of op een andere manier meedoet aan de Amsterdamse samenleving. Mensen die dit niet op eigen kracht kunnen, krijgen daarbij ondersteuning. De directie Werk helpt Amsterdammers op weg naar werk. Als het nodig is, krijgen zij daarbij tijdelijk een inkomen. De afdeling Werk en Re-integratie is onderdeel van Werk en verzorgt een route voor mensen met op termijn perspectief op werk. Het traject bij W&R begint met een re-integratie-intake. Wij streven er naar dat de deelnemer daarna meteen op de juiste plek komt: een module leerstage bij Amsterdamwerkt!(W&R) om werknemersvaardigheden te ontwikkelen of extern bij een werkgever via Begeleiden en Detacheren(W&R). 

Wil je nog meer weten? We laten graag onze medewerkers aan het woord: verhalen van onze medewerkers: https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/werkenbij/medewerkers-aan-het-woord/

Dit breng je mee
Al onze collega’s verschillen. In functie, leeftijd, afkomst, karakter, dromen en hobby’s. Daar zijn we trots op, want al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze stad. Dus wie jij ook bent: je bent welkom binnen onze gemeente. Voor deze functie werkbegeleider traject techniek zien we ook graag:
 • een afgeronde opleiding op minstens mbo- 4 niveau, bij voorkeur in een technische richting;
 • operationele ervaring in de beroepsrichtingen Techniek en (e-bike) fietstechniek;
 • aantoonbaar ervaring met methodisch werken;
 • recente ervaring met werken met groepen in kader van re-integratie naar werk.
 • Wij geloven dat het hebben van werkervaring, goed ontwikkelde adviesvaardigheden, nieuwsgierigheid en leergierigheid goede elementen zijn van succes binnen ons team. Dus vertel vooral jouw levensverhaal en hoe je deze competenties succesvol hebt ingezet in je werk of leven;
 • ervaring in het samenstellen van operationele, competentiegerichte trainingen, liefst binnen verschillende beroepsrichtingen (pre);
 • kennis van ARBO, EHBO en BHV (pre).

Wij zoeken werkbegeleiders met ruime ervaring in de techniek, die daarnaast flexibel inzetbaar zijn op trainingen voor verschillende beroepsrichtingen. We verwachten daarom van jou dat je ook gedreven bent om je verder in de breedte te ontwikkelen. 

Competenties
 • Oordeelsvorming en snelheid van begrip. Jouw adviezen zijn goed afgewogen, goed doordacht en goed onderbouwd. Daarnaast werk je je snel en effectief in op nieuwe taken en schat je situaties vlug in.
 • Klant- en resultaatgerichtheid. Je stelt ter zake doende vragen, vraagt op juiste momenten door en in staat om geaccepteerd “nee” tegen een klant te zeggen. Je je stelt concrete doelen voor jezelf en werkt er op gerichte wijze naar toe. Je maakt heldere afspraken (SMART) met anderen en komt ze na. Je zet je proactief in om een goed resultaat te bereiken.

Goed voor Amsterdam. Goed voor jou. 
Als werkbegeleider techniek kom je ons 36 per week versterken en kun je rekenen op:
 • een bruto maandsalaris tussen € 2.484,- en € 3.591,- (schaal 8) op basis van een 36-urige werkweek. Het exacte salaris wordt afgestemd op de opleiding, kennis en ervaring die je meebrengt;
 • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van de tijdelijke werkzaamheden, indien je nog niet in dienst bent bij gemeente Amsterdam.
 • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van de tijdelijke werkzaamheden, indien je reeds werkzaam bent bij gemeente Amsterdam en je nog geen vast contract hebt.
 • het behouden van je huidige arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd binnen gemeente Amsterdam indien je reeds werkzaam bent bij gemeente Amsterdam en een vast contract hebt en daarbij wordt je uitgeleend middels een overeenkomst tijdelijke inzet.
 • ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Met onze interne expertise voor algemene opleidingen, maatwerkontwikkeltrajecten en begeleiding in het werk kan je jezelf blijven uitdagen;
 • een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van jouw salaris dat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld extra pensioenopbouw, extra verlofdagen;
 • een pensioenregeling bij ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs. Een reiskostenvergoeding van € 0,06 per kilometer, tot 30 kilometer enkele reis woon-werkafstand;
 • flexibiliteit als het gaat om je werktijden en -plek. Met de Amsterdamse Digitale Werkplek kan je inloggen waar én wanneer je wilt, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering en een mobiele telefoon.

Kijk hier voor het overzicht van alle overige arbeidsvoorwaarden: https://www.amsterdam.nl/pga/

Heb je nog vragen? 
Voor vragen over de inhoud van het werk kun je contact opnemen met de vacaturehouder: Cees van Gelderen, teammanager Amsterdamwerkt! 06-533 09 774. 

Solliciteren naar deze baan
Heb je interesse in deze vacature? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Laat je CV en motivatie achter via onze sollicitatiepagina, door te klikken op de solliciteerbutton.
 • De sollicitatietermijn voor deze vacature is verlengd tot en met 10 februari 2021. We bekijken sollicitaties voortdurend. Zodra onze nieuwe collega is gevonden, wordt deze vacature offline gehaald;
 • Zien we onvoldoende raakvlakken, dan ontvang je een e-mail;
 • Wij streven ernaar om de eerste gesprekken te voeren binnen tien werkdagen na sluiting van de vacature. Wanneer je in deze periode enkele dagen verhinderd bent vermeld dit dan ook in je motivatiebrief zodat we daar rekening mee kunnen houden;
 • In verband met de richtlijnen van het RIVM werken onze collega’s zoveel mogelijk thuis. Als je uitgenodigd wordt voor een eerste gesprek, dan plannen we een videogesprek met je in. Wij nemen contact met je op om de instructies hiervoor met je door te nemen, ruim voordat het gesprek plaatsvindt. Eventueel volgt een tweede gesprek;
 • Elke collega die ons komt versterken moet een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanleveren;
 • Wil je de vacaturetekst nog eens nalezen? Sla deze dan op want na de sluitingstermijn is de tekst niet meer zichtbaar.

Ongevraagde acquisitie door bemiddelingsbureaus stellen we niet op prijs en kan leiden tot uitsluiting bij onze andere wervingsacties. Ook het ongevraagd sturen van cv’s door bureaus aan onze medewerkers zien we als acquisitie. Deze cv’s nemen we niet in behandeling.

Trefwoorden: Werkbegeleider, Techniek, Trajectbegeleider, Fietstechniek, Overheid, Gemeente

Omschrijving

Gemeente Amsterdam heeft een vacature voor een

Werkbegeleider traject Techniek
36 uur

In het kort

 • Deelnemers ondersteunen bij het aanleren van algemene arbeidsgerichte en specifieke vaktechnische vaardigheden.
 • Zorgen dat elke Amsterdammer de kans krijgt mee te doen.
 • Werken in een divers team met 21 collega’s met ervaring in verschillende branches.

Zo draag je bij aan de gemeente Amsterdam
Bij Amsterdamwerkt! krijgen werkzoekenden met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om zich door middel van een praktisch re-integratietraject voor te bereiden op werk in bereikbare beroepen waar voldoende vraag naar is. Deze re-integratietrajecten worden verzorgd op diverse locaties in Amsterdam. 

Als werkbegeleider techniek ondersteun je je deelnemers door middel van workshops, trainingen en (individuele en groepsgewijze) instructies. Je helpt bij het aanleren en oefenen van algemene arbeidsgerichte en specifieke vaktechnische vaardigheden ter voorbereiding op plaatsing bij werkgevers. 

Met welke re-integratietraject ga je aan de slag? 
Vanuit Techniek worden deelnemers voorbereid op of naar werk in de metaaltechniek en installatietechniek, als lasser, loodgieter maar ook als fietstechnicus.

Als werkbegeleider beschik je over didactische vaardigheden om vak-theorie en praktijkvaardigheden m.b.t. verschillende vormen van techniek over te kunnen brengen op de deelnemers. Vanuit jouw ervaring leer jij hen de basisvaardigheden zoals tekening lezen, meten en laat je de deelnemers kennismaken met verschillende vormen van lassen, metaal en installatie- en fietstechniek. Je beschikt over operationele ervaring in de techniek en je hebt erkende (las) diploma’s en/of de benodigde certificaten. 

Dit doe je op een gemiddelde werkdag
 • Je werkt volgens een vaste werkwijze (methodisch) aan competentieontwikkeling, waarbij je steeds een aantal stappen doorloopt die regelmatig geëvalueerd worden. Hierop pas je bestaande trainingen aan in relatie tot ontwikkelingen in het vakgebied;
 • Je doet voorstellen over het aanbieden van nieuwe onderwerpen en je stelt een werkplanning/ rooster op;
 • Je observeert de vorderingen van de deelnemers, spreekt hen waar nodig aan op hun houding, gedrag en ontwikkeling;
 • Je houdt de vorderingen van de deelnemers bij en je adviseert schriftelijk over vervolgtrajecten of plaatsing in werk. Op basis van jouw rapportages vindt periodiek een driegesprek plaats met de consulenten en de deelnemers;
 • Je bent verantwoordelijk voor de naleving van veiligheidsvoorschriften, instructies en het juiste gebruik van materialen en arbeidsmiddelen zowel in de werkzaamheden waar jij zelf bij betrokken bent, als op de locatie waar de training wordt verzorgd.

Dichtbij de Amsterdammers
Werken voor Amsterdam betekent werken voor ruim 850.000 Amsterdammers. We zorgen ervoor dat Amsterdam een aantrekkelijke hoofdstad is en blijft. Waar het fijn is om te wonen, te werken en naar school te gaan. Met ruimte voor ondernemers en bezoekers. Werken voor Amsterdam doen we met zo’n 19.000 verschillende collega’s. Die zichzelf steeds weer uitdagen en zich ontwikkelen, om samen met de Amsterdammers het beste voor de stad te doen. Samen, met trots en vooral met hart voor de stad. 

De gemeente Amsterdam wil dat iedereen werk heeft of op een andere manier meedoet aan de Amsterdamse samenleving. Mensen die dit niet op eigen kracht kunnen, krijgen daarbij ondersteuning. De directie Werk helpt Amsterdammers op weg naar werk. Als het nodig is, krijgen zij daarbij tijdelijk een inkomen. De afdeling Werk en Re-integratie is onderdeel van Werk en verzorgt een route voor mensen met op termijn perspectief op werk. Het traject bij W&R begint met een re-integratie-intake. Wij streven er naar dat de deelnemer daarna meteen op de juiste plek komt: een module leerstage bij Amsterdamwerkt!(W&R) om werknemersvaardigheden te ontwikkelen of extern bij een werkgever via Begeleiden en Detacheren(W&R). 

Wil je nog meer weten? We laten graag onze medewerkers aan het woord: verhalen van onze medewerkers: https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/werkenbij/medewerkers-aan-het-woord/

Dit breng je mee
Al onze collega’s verschillen. In functie, leeftijd, afkomst, karakter, dromen en hobby’s. Daar zijn we trots op, want al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze stad. Dus wie jij ook bent: je bent welkom binnen onze gemeente. Voor deze functie werkbegeleider traject techniek zien we ook graag:
 • een afgeronde opleiding op minstens mbo- 4 niveau, bij voorkeur in een technische richting;
 • operationele ervaring in de beroepsrichtingen Techniek en (e-bike) fietstechniek;
 • aantoonbaar ervaring met methodisch werken;
 • recente ervaring met werken met groepen in kader van re-integratie naar werk.
 • Wij geloven dat het hebben van werkervaring, goed ontwikkelde adviesvaardigheden, nieuwsgierigheid en leergierigheid goede elementen zijn van succes binnen ons team. Dus vertel vooral jouw levensverhaal en hoe je deze competenties succesvol hebt ingezet in je werk of leven;
 • ervaring in het samenstellen van operationele, competentiegerichte trainingen, liefst binnen verschillende beroepsrichtingen (pre);
 • kennis van ARBO, EHBO en BHV (pre).

Wij zoeken werkbegeleiders met ruime ervaring in de techniek, die daarnaast flexibel inzetbaar zijn op trainingen voor verschillende beroepsrichtingen. We verwachten daarom van jou dat je ook gedreven bent om je verder in de breedte te ontwikkelen. 

Competenties
 • Oordeelsvorming en snelheid van begrip. Jouw adviezen zijn goed afgewogen, goed doordacht en goed onderbouwd. Daarnaast werk je je snel en effectief in op nieuwe taken en schat je situaties vlug in.
 • Klant- en resultaatgerichtheid. Je stelt ter zake doende vragen, vraagt op juiste momenten door en in staat om geaccepteerd “nee” tegen een klant te zeggen. Je je stelt concrete doelen voor jezelf en werkt er op gerichte wijze naar toe. Je maakt heldere afspraken (SMART) met anderen en komt ze na. Je zet je proactief in om een goed resultaat te bereiken.

Goed voor Amsterdam. Goed voor jou. 
Als werkbegeleider techniek kom je ons 36 per week versterken en kun je rekenen op:
 • een bruto maandsalaris tussen € 2.484,- en € 3.591,- (schaal 8) op basis van een 36-urige werkweek. Het exacte salaris wordt afgestemd op de opleiding, kennis en ervaring die je meebrengt;
 • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van de tijdelijke werkzaamheden, indien je nog niet in dienst bent bij gemeente Amsterdam.
 • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van de tijdelijke werkzaamheden, indien je reeds werkzaam bent bij gemeente Amsterdam en je nog geen vast contract hebt.
 • het behouden van je huidige arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd binnen gemeente Amsterdam indien je reeds werkzaam bent bij gemeente Amsterdam en een vast contract hebt en daarbij wordt je uitgeleend middels een overeenkomst tijdelijke inzet.
 • ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Met onze interne expertise voor algemene opleidingen, maatwerkontwikkeltrajecten en begeleiding in het werk kan je jezelf blijven uitdagen;
 • een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van jouw salaris dat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld extra pensioenopbouw, extra verlofdagen;
 • een pensioenregeling bij ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs. Een reiskostenvergoeding van € 0,06 per kilometer, tot 30 kilometer enkele reis woon-werkafstand;
 • flexibiliteit als het gaat om je werktijden en -plek. Met de Amsterdamse Digitale Werkplek kan je inloggen waar én wanneer je wilt, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering en een mobiele telefoon.

Kijk hier voor het overzicht van alle overige arbeidsvoorwaarden: https://www.amsterdam.nl/pga/

Heb je nog vragen? 
Voor vragen over de inhoud van het werk kun je contact opnemen met de vacaturehouder: Cees van Gelderen, teammanager Amsterdamwerkt! 06-533 09 774. 

Solliciteren naar deze baan
Heb je interesse in deze vacature? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Laat je CV en motivatie achter via onze sollicitatiepagina, door te klikken op de solliciteerbutton.
 • De sollicitatietermijn voor deze vacature is verlengd tot en met 10 februari 2021. We bekijken sollicitaties voortdurend. Zodra onze nieuwe collega is gevonden, wordt deze vacature offline gehaald;
 • Zien we onvoldoende raakvlakken, dan ontvang je een e-mail;
 • Wij streven ernaar om de eerste gesprekken te voeren binnen tien werkdagen na sluiting van de vacature. Wanneer je in deze periode enkele dagen verhinderd bent vermeld dit dan ook in je motivatiebrief zodat we daar rekening mee kunnen houden;
 • In verband met de richtlijnen van het RIVM werken onze collega’s zoveel mogelijk thuis. Als je uitgenodigd wordt voor een eerste gesprek, dan plannen we een videogesprek met je in. Wij nemen contact met je op om de instructies hiervoor met je door te nemen, ruim voordat het gesprek plaatsvindt. Eventueel volgt een tweede gesprek;
 • Elke collega die ons komt versterken moet een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanleveren;
 • Wil je de vacaturetekst nog eens nalezen? Sla deze dan op want na de sluitingstermijn is de tekst niet meer zichtbaar.

Ongevraagde acquisitie door bemiddelingsbureaus stellen we niet op prijs en kan leiden tot uitsluiting bij onze andere wervingsacties. Ook het ongevraagd sturen van cv’s door bureaus aan onze medewerkers zien we als acquisitie. Deze cv’s nemen we niet in behandeling.

Trefwoorden: Werkbegeleider, Techniek, Trajectbegeleider, Fietstechniek, Overheid, Gemeente
Solliciteer direct