225.126 vacatures

Wat doet een accountmanager?

Wat doet een accountmanager?

Wat doet een accountmanager? Wat is een accountmanager? Een accountmanager is eigenlijk de vertegenwoordiger van een bedrijf. Je bent verantwoordelijk voor de relatie tussen de klant en het bedrijf dat hij vertegenwoordigt.  Het is belangrijk dat deze relatie goed onderhouden wordt. Je bent iemand die producten aan klanten verkoopt. De accountmanager moet ervoor zorgen dat het bedrijf producten zoals gewenst verkoopt, maar tegelijkertijd ook aan de wensen van de klant voldoet. Ook moet je ervoor zorgen dat het product bij de klant (op tijd) geleverd wordt.

Verder wordt de klant op de hoogte gehouden van eventuele veranderingen die van belang kunnen zijn. Ook heeft de accountmanager de taak om nieuwe klanten te werven, dit gebeurt door van tevoren veel onderzoek te doen naar en te kijken of een klant geschikt is. Vervolgens moet je de klant voor het bedrijf binnenhalen. Een accountmanager werkt bij alle verschillende soorten bedrijven, bijvoorbeeld een ICT-bedrijf of een winkelketen.

Een accountmanager is iemand die geduld heeft, goed luistert, goed is in onderhandelen en compromissen kan sluiten. Ook moet je een bepaalde overtuigingskracht hebben, zodat er een goede deal gemaakt kan worden. Verder onderhoudt de accountmanager de relatie met de klant. Het verschilt per bedrijf wat je doel is of met wat voor klanten een je te maken hebt.

Hoe word ik een accountmanager?

Acccountmanager kan men worden met een MBO-opleiding, wat al een goed begin is. Maar vaak wordt er ook nog een HBO-opleiding gevolgd, om de kennis te vergroten en omdat bedrijven dit vaak vragen. Als accountmanager zijn er veel doorgroeimogelijkheden. Meestal begin je als junior accountmanager, waardoor je  veel over de producten, het bedrijf en de klanten leert. Eventueel mogen kleinere klanten begeleidt worden. De verantwoordelijkheid kan steeds groter worden, waarbij uiteindelijk de titel ‘senior accountmanager’ verkregen wordt. De verantwoordelijkheid kan groter worden door grotere klanten te mogen begeleiden of een belangrijkere functie te krijgen. Er is altijd vraag naar accountmanagers, in bijna elke sector. Het is wel belangrijk dat je de goede opleiding gevolgd hebt. 

Vacatures accountmanager

Check hieronder welke vacatures er momenteel voor accountmanager zijn in jouw eigen regio en bekijk wat men je te bieden heeft en wat er zoal van jou  gevraagd wordt >>>>

Wil je meteen de nieuwste vacatures zien?

Maak een Jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox

Jobalert aanvragen
Hoe werkt het? Joof Jobalert