208.891 vacatures

Wat doet een marketingspecialist?

Wat is een marketingspecialist?

Een marketingspecialist is een professional die gespecialiseerd is in het ontwikkelen en uitvoeren van marketingstrategieën om producten, diensten of merken te promoten. Marketingspecialisten analyseren markttrends, klantgedrag en concurrentie om effectieve marketingcampagnes te creëren. Ze gebruiken verschillende marketingkanalen en technieken om de zichtbaarheid en verkoop te vergroten en bouwen sterke relaties op met klanten en doelgroepen.

Wat zijn de competenties van een marketingspecialist?

Een marketingspecialist moet over verschillende competenties beschikken om effectief en zorgvuldig te kunnen werken:

 • Marketingstrategie: Het ontwikkelen en implementeren van marketingstrategieën om de zakelijke doelstellingen te bereiken.
 • Marktonderzoek: Het uitvoeren van marktonderzoek en het analyseren van gegevens om inzicht te krijgen in klantbehoeften en markttrends.
 • Digitale marketing: Ervaring met digitale marketingkanalen, zoals sociale media, e-mailmarketing en zoekmachineoptimalisatie (SEO).
 • Contentcreatie: Het produceren van boeiende en overtuigende marketinginhoud, zoals blogs, advertenties en videomateriaal.
 • Analytische vaardigheden: Het evalueren van marketingcampagnes en het meten van de effectiviteit ervan aan de hand van prestatie-indicatoren (KPI's).
 • Communicatieve vaardigheden: Effectief kunnen communiceren met collega's, klanten en belanghebbenden om marketingplannen te bespreken en te presenteren.

Met wie werkt een marketingspecialist samen?

Een marketingspecialist werkt samen met verschillende professionals binnen een organisatie, waaronder:

 • Marketingteam: Samenwerking met andere marketingspecialisten en marketingmanagers om strategieën te ontwikkelen en uit te voeren.
 • Sales team: Afstemming met het sales team om marketinginspanningen te ondersteunen en leads te genereren.
 • Product managers: Overleg met product managers om marketingcampagnes aan te passen aan productlanceringen en -updates.
 • Creatieve teams: Samenwerking met grafisch ontwerpers, copywriters en videomakers voor de ontwikkeling van marketingmateriaal.
 • Management: Rapportage aan het management over de voortgang en resultaten van marketinginitiatieven.

Hoe word ik een marketingspecialist?

Om een marketingspecialist te worden, moet je de volgende stappen volgen:

 • Volg een relevante opleiding: Voltooi een opleiding in marketing, communicatie of een gerelateerd vakgebied.
 • Verwerf marketingvaardigheden: Ontwikkel vaardigheden in digitale marketing, marktonderzoek en marketingstrategie.
 • Doe praktische ervaring op: Werk aan stages, projecten of freelanceopdrachten om praktische marketingervaring op te doen.
 • Blijf op de hoogte van de laatste trends: Volg de ontwikkelingen in het marketingveld en blijf op de hoogte van nieuwe tools en technieken.
 • Ontwikkel communicatieve vaardigheden: Verbeter je presentatie- en communicatievaardigheden om marketingplannen effectief te kunnen presenteren.

Wat is het salaris van een marketingspecialist?

Het salaris van een marketingspecialist kan variëren op basis van verschillende factoren, zoals ervaring, opleidingsniveau, locatie, type werkgever en specialisatie. 

Voor een startende marketingspecialist met beperkte ervaring kan het salaris liggen tussen de €2.500 en €3.500 bruto per maand.

Voor marketingspecialisten met enkele jaren ervaring en verantwoordelijkheid voor marketingcampagnes, kan het salaris variëren van €3.500 tot €5.000 bruto per maand.

Voor zeer ervaren marketingspecialisten, met veel expertise en leiderschapsrollen binnen een organisatie, of werkzaam als zelfstandig consultant, kan het salaris hoger zijn en variëren van €5.000 tot €8.000 bruto per maand of meer.

De salarissen kunnen ook verschillen tussen marketingspecialisten die in loondienst werken en zelfstandige consultants. Bovendien kunnen regionale verschillen en economische omstandigheden van invloed zijn op het salarisniveau.

Vacatures marketingspecialist

Er is altijd vraag naar marketingspecialisten. Bekijk hieronder de beschikbare vacatures in jouw regio en ontdek welke mogelijkheden er zijn voor jou als marketingspecialist.

Wil je meteen de nieuwste vacatures zien?

Maak een Jobalert aan en ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox

Jobalert aanvragen
Hoe werkt het? Joof Jobalert