Business Analist sectie Opsporing
Branche | Zie onder |
Dienstverband | Zie onder |
Uren | Zie onder |
Locatie | Utrecht |
Opleidingsniveau | Zie onder |
Contactpersoon | Zie onder |
Informatie
Wie zoeken wij? Wij zijn op zoek naar een analytisch sterke en enthousiaste collega met affiniteit voor opsporing en ervaring in het analyseren en verbeteren van operationele processen. Jij weet data en informatie te vertalen naar voorstellen voor verbetering. Een proactieve, zelfstandige en positief kritische houding is hierbij essentieel.
Heb jij oog voor detail én het grotere geheel? Ben je in staat om vanuit een helikopterview te adviseren en collega’s te ondersteunen bij het optimaliseren van hun werkprocessen? Dan ben jij de collega die wij zoeken!
Wat ga je doen?
Als Business Analist werk je binnen het LTC bij de sectie Opsporing, een kleine groep van negen adviseurs. Jij vervult een essentiële rol in het analyseren van behoeften vanuit de operatie en vertaalt deze naar concrete verbeterinitiatieven.
Met jouw inzet als Business Analist help je de sectie inzicht te verkrijgen in de gewenste kaders voor het proces Opsporing met gegevens. De Business Analist analyseert de veranderbehoefte, maakt beoogde veranderingen inzichtelijk en toetst deze aan (bedrijfs)strategie. Je helpt bij verandervoorstellen op het gebied van proces, informatie en organisatie en maakt impact zichtbaar. Hierbij hanteer je modellen, assessments en vastgestelde architectuurprincipes. Omdat we continu willen verbeteren lever je een actieve bijdrage tijdens het realiseren van de verandering en bij de verandervalidatie.
De komende jaren draaien er binnen het taakveld Opsporing diverse projecten die vormgeven aan de randvoorwaarden voor het proces Opsporing van de KMar. Deze projecten hebben allen een urgentie, hetzij vanuit regelgeving, hetzij vanuit de noodzaak voor goede betrouwbare digitale werkomgeving. Dit betreft projecten m.b.t. ontwikkelingen in relatie tot het Landeck Arrest en het Verschoningsrecht, het Operationeel Platform KMar (OPK), Hansken en in relatie tot audits van onder andere ICOV.
De diverse projecten zijn allen een combinatie van projectmatig werken met de nadruk op IV gerelateerde zaken gecombineerd met kennis van het proces Opsporing. Vanuit de projecten vertegenwoordig jij de IV-behoeften van de gebruikers en eventueel de rol van Product Owner.
Je taken omvatten onder andere:
- Identificeren en analyseren van knelpunten en verbeterkansen binnen de operationele processen;
- Vertalen van tactische en strategische doelen naar operationele toepassingen;
- Coördineren en/of begeleiden van verbeterprojecten;
- Adviseren over innovatie, IV-ontwikkeling en kwaliteitsverbetering;
- Bijdragen aan de ontwikkeling en implementatie van nieuwe werkwijzen, procedures en tools;
- Onderhouden van contacten met ketenpartners en andere secties binnen het LTC;
Wat bieden wij? Een afwisselende functie waarin je jouw analytische talenten inzet voor het verbeteren van processen binnen een unieke operationele context. Je krijgt inzicht in hoe de Koninklijke Marechaussee werkt en stuurt, bouwt een breed netwerk op en levert een zichtbare bijdrage aan innovatie binnen de opsporing.
Ben jij klaar om impact te maken als business analist binnen een dynamische en maatschappelijke organisatie? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie!
Wie zoeken weWat breng jij mee?
- Voor een goede uitvoering van de functie is minimaal vereist dat je beschikt over een HBO opleiding bij voorkeur in één van de volgende richtingen: Business analyse / Data- en/of Informatiemanagement / Techniek Bestuur en Management / Bedrijfskundige Informatica / Informatiekunde;
- Aantoonbare meerjarige ervaring met proces- en informatieanalyse, informatiestandaarden, processturing en business analyse methodieken bij voorkeur binnen het veiligheidsdomein of de opsporing;
- Beheersing van verschillende tooling, modelleertalen (voorkeur: BPMN/DMN) en business analyse aanpakken;
- Aantoonbare ervaring op het gebied van privacyregelgeving (AVG, Wpg) en informatiebeveiliging;
- Affiniteit en/of ervaring binnen een IV-domein of juridisch werkgebied is een pré;
- Sterke analytische en communicatieve vaardigheden;
- Vermogen om te schakelen tussen verschillende niveaus (operationeel, tactisch, strategisch);
- Proactief, leergierig en in staat om zelfstandig te werken;
- Ervaring met het opbouwen en onderhouden van netwerken;
Daarbij is het gewenst dat je beschikt over:
- Certificering Business Analyse (BCS, IREB of IIBA);
- Kennis van aangrenzende vakgebieden zoals o.a. projectmanagement, architectuur, servicemanagement, beheer en testen;
- Certificering Prince2, Agile werkwijzen zoals bijv. SCRUM;
- Kennis van architectuurprincipes;
- Certificering op het gebied van privacybescherming zoals bijv. CIPP/E of CIPM;
- Vaardigheden en ervaring op het gebied van coördineren, coachen en adviseren rondom veranderprojecten.
Salarisniveau schaal 12
Minimum salaris: €5.750 bruto per maand
Maximum salaris: €7.450 bruto per maand
Contractduur 2 jaar met een proeftijd van 1 jaar
Minimum aantal uren per week 32
Maximum aantal uren per week 38
Plaats Huis ter Heide, Utrecht
Overige arbeidsvoorwaardenNaast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,33% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
De organisatie Ministerie van DefensieDefensie zet zich in voor de belangen, welvaart en vrijheid van Nederland. We zijn dagelijks actief in binnen- en buitenland. Onze wereldwijde inzet versterkt de internationale samenwerking en zorgt ervoor dat mensen zich in vrijheid kunnen ontplooien. Nu en in de toekomst.
Bij het ministerie van Defensie werken ongeveer 56.000 mensen direct en indirect aan vrede en veiligheid. Het ministerie bestaat uit de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO).
Defensie is een van de grootste werkgevers van Nederland en vertoont overeenkomsten met een groot bedrijf. De operationele commando's (zee-, land- en luchtstrijdkrachten), de Marechaussee, het DOSCO en de DMO lijken op werkmaatschappijen.
Voor Defensie is het helder: gelijke kansen voor iedereen en een open organisatie waar mensen zich prettig en veilig voelen. We zijn ervan overtuigd dat we met een inclusieve organisatie onze taak, Beschermen wat ons dierbaar is, het beste kunnen uitvoeren en voorbereid zijn op ontwikkelingen in maatschappij en de wereld. Als het gaat om de afkomst, geloofsovertuiging, sekse of gender van onze militairen en burgermedewerkers willen we zoveel mogelijk een afspiegeling zijn van ons veelzijdige land.
De Koninklijke Marechaussee is een gendarmeriekorps: een politiekorps met militaire status. De medewerkers zijn zowel militair als politieman of -vrouw. De Marechaussee is in Nederland en wereldwijd inzetbaar voor veiligheid, juist als het erop aankomt. Zij wordt ingezet op plaatsen van strategisch belang. Van luchthavens tot paleizen in Nederland. Van de buitengrenzen van Europa tot oorlogs- en crisisgebieden. Ook treedt de marechaussee op als politie voor Defensie.
De afdeling KMAR/LTC/OPSDe KMar is een politie-organisatie met een gevarieerd takenpakket in zowel de civiele- als militaire dienstverlening. We zijn een digitaliserende organisatie en maken waar mogelijk gebruik van techniek, maar onze medewerkers zijn onze grootste kracht. Informatie gestuurd (IGO) optreden vraagt een hoogwaardig dataconcept voor zowel operatie als bedrijfsvoering, waarvan de kern is de Koninklijke Marechaussee dáár te brengen waar het eropaan komt. Zo kunnen we zo goed mogelijk het beoogd effect bereiken: zorgen voor de veiligheid van de Staat. De werkzaamheden worden verricht binnen het Landelijk Tactisch Commando (LTC) van de Koninklijke Marechaussee.Het LTC heeft tot doel op tactisch niveau uitvoering te geven aan de grenspolitietaak, Opsporing, bewaken & beveiligen en internationale en militaire politietaken.
Binnen het LTC is de afdeling Operaties de spil in het web. De afdeling Operaties (OPS) is essentieel voor zowel de tactische uitvoering als de strategische planning van de operaties van de KMar, waarbij ze niet alleen zorgt voor operationele efficiëntie maar ook bijdraagt aan de strategische richting en besluitvorming van de organisatie. De afdeling is verantwoordelijk voor hoe de KMar haar operaties uitvoert. Dit omvat het ontwikkelen en onderhouden van operationele standaarden en procedures die zorgen voor een efficiënte en effectieve uitvoering van taken. Daarnaast heeft het LTC OPS ook een ondersteunende rol met betrekking tot wat de KMar in haar operaties doet. In deze rol heeft de afdeling een adviserende taak die beslissingen op alle niveaus ondersteunt door middel van deskundig advies en analyses.
De secties binnen de afdeling OPS vertegenwoordigen hier een bepaald taakveld. De sectie Opsporing kenmerkt zich door een positieve werksfeer en betrokken collega’s. Wij kijken uit naar een sociale en nieuwsgierige collega
Omschrijving
Wie zoeken wij? Wij zijn op zoek naar een analytisch sterke en enthousiaste collega met affiniteit voor opsporing en ervaring in het analyseren en verbeteren van operationele processen. Jij weet data en informatie te vertalen naar voorstellen voor verbetering. Een proactieve, zelfstandige en positief kritische houding is hierbij essentieel.
Heb jij oog voor detail én het grotere geheel? Ben je in staat om vanuit een helikopterview te adviseren en collega’s te ondersteunen bij het optimaliseren van hun werkprocessen? Dan ben jij de collega die wij zoeken!
Wat ga je doen?
Als Business Analist werk je binnen het LTC bij de sectie Opsporing, een kleine groep van negen adviseurs. Jij vervult een essentiële rol in het analyseren van behoeften vanuit de operatie en vertaalt deze naar concrete verbeterinitiatieven.
Met jouw inzet als Business Analist help je de sectie inzicht te verkrijgen in de gewenste kaders voor het proces Opsporing met gegevens. De Business Analist analyseert de veranderbehoefte, maakt beoogde veranderingen inzichtelijk en toetst deze aan (bedrijfs)strategie. Je helpt bij verandervoorstellen op het gebied van proces, informatie en organisatie en maakt impact zichtbaar. Hierbij hanteer je modellen, assessments en vastgestelde architectuurprincipes. Omdat we continu willen verbeteren lever je een actieve bijdrage tijdens het realiseren van de verandering en bij de verandervalidatie.
De komende jaren draaien er binnen het taakveld Opsporing diverse projecten die vormgeven aan de randvoorwaarden voor het proces Opsporing van de KMar. Deze projecten hebben allen een urgentie, hetzij vanuit regelgeving, hetzij vanuit de noodzaak voor goede betrouwbare digitale werkomgeving. Dit betreft projecten m.b.t. ontwikkelingen in relatie tot het Landeck Arrest en het Verschoningsrecht, het Operationeel Platform KMar (OPK), Hansken en in relatie tot audits van onder andere ICOV.
De diverse projecten zijn allen een combinatie van projectmatig werken met de nadruk op IV gerelateerde zaken gecombineerd met kennis van het proces Opsporing. Vanuit de projecten vertegenwoordig jij de IV-behoeften van de gebruikers en eventueel de rol van Product Owner.
Je taken omvatten onder andere:
- Identificeren en analyseren van knelpunten en verbeterkansen binnen de operationele processen;
- Vertalen van tactische en strategische doelen naar operationele toepassingen;
- Coördineren en/of begeleiden van verbeterprojecten;
- Adviseren over innovatie, IV-ontwikkeling en kwaliteitsverbetering;
- Bijdragen aan de ontwikkeling en implementatie van nieuwe werkwijzen, procedures en tools;
- Onderhouden van contacten met ketenpartners en andere secties binnen het LTC;
Wat bieden wij? Een afwisselende functie waarin je jouw analytische talenten inzet voor het verbeteren van processen binnen een unieke operationele context. Je krijgt inzicht in hoe de Koninklijke Marechaussee werkt en stuurt, bouwt een breed netwerk op en levert een zichtbare bijdrage aan innovatie binnen de opsporing.
Ben jij klaar om impact te maken als business analist binnen een dynamische en maatschappelijke organisatie? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie!
Wie zoeken weWat breng jij mee?
- Voor een goede uitvoering van de functie is minimaal vereist dat je beschikt over een HBO opleiding bij voorkeur in één van de volgende richtingen: Business analyse / Data- en/of Informatiemanagement / Techniek Bestuur en Management / Bedrijfskundige Informatica / Informatiekunde;
- Aantoonbare meerjarige ervaring met proces- en informatieanalyse, informatiestandaarden, processturing en business analyse methodieken bij voorkeur binnen het veiligheidsdomein of de opsporing;
- Beheersing van verschillende tooling, modelleertalen (voorkeur: BPMN/DMN) en business analyse aanpakken;
- Aantoonbare ervaring op het gebied van privacyregelgeving (AVG, Wpg) en informatiebeveiliging;
- Affiniteit en/of ervaring binnen een IV-domein of juridisch werkgebied is een pré;
- Sterke analytische en communicatieve vaardigheden;
- Vermogen om te schakelen tussen verschillende niveaus (operationeel, tactisch, strategisch);
- Proactief, leergierig en in staat om zelfstandig te werken;
- Ervaring met het opbouwen en onderhouden van netwerken;
Daarbij is het gewenst dat je beschikt over:
- Certificering Business Analyse (BCS, IREB of IIBA);
- Kennis van aangrenzende vakgebieden zoals o.a. projectmanagement, architectuur, servicemanagement, beheer en testen;
- Certificering Prince2, Agile werkwijzen zoals bijv. SCRUM;
- Kennis van architectuurprincipes;
- Certificering op het gebied van privacybescherming zoals bijv. CIPP/E of CIPM;
- Vaardigheden en ervaring op het gebied van coördineren, coachen en adviseren rondom veranderprojecten.
Salarisniveau schaal 12
Minimum salaris: €5.750 bruto per maand
Maximum salaris: €7.450 bruto per maand
Contractduur 2 jaar met een proeftijd van 1 jaar
Minimum aantal uren per week 32
Maximum aantal uren per week 38
Plaats Huis ter Heide, Utrecht
Overige arbeidsvoorwaardenNaast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,33% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
De organisatie Ministerie van DefensieDefensie zet zich in voor de belangen, welvaart en vrijheid van Nederland. We zijn dagelijks actief in binnen- en buitenland. Onze wereldwijde inzet versterkt de internationale samenwerking en zorgt ervoor dat mensen zich in vrijheid kunnen ontplooien. Nu en in de toekomst.
Bij het ministerie van Defensie werken ongeveer 56.000 mensen direct en indirect aan vrede en veiligheid. Het ministerie bestaat uit de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO).
Defensie is een van de grootste werkgevers van Nederland en vertoont overeenkomsten met een groot bedrijf. De operationele commando's (zee-, land- en luchtstrijdkrachten), de Marechaussee, het DOSCO en de DMO lijken op werkmaatschappijen.
Voor Defensie is het helder: gelijke kansen voor iedereen en een open organisatie waar mensen zich prettig en veilig voelen. We zijn ervan overtuigd dat we met een inclusieve organisatie onze taak, Beschermen wat ons dierbaar is, het beste kunnen uitvoeren en voorbereid zijn op ontwikkelingen in maatschappij en de wereld. Als het gaat om de afkomst, geloofsovertuiging, sekse of gender van onze militairen en burgermedewerkers willen we zoveel mogelijk een afspiegeling zijn van ons veelzijdige land.
De Koninklijke Marechaussee is een gendarmeriekorps: een politiekorps met militaire status. De medewerkers zijn zowel militair als politieman of -vrouw. De Marechaussee is in Nederland en wereldwijd inzetbaar voor veiligheid, juist als het erop aankomt. Zij wordt ingezet op plaatsen van strategisch belang. Van luchthavens tot paleizen in Nederland. Van de buitengrenzen van Europa tot oorlogs- en crisisgebieden. Ook treedt de marechaussee op als politie voor Defensie.
De afdeling KMAR/LTC/OPSDe KMar is een politie-organisatie met een gevarieerd takenpakket in zowel de civiele- als militaire dienstverlening. We zijn een digitaliserende organisatie en maken waar mogelijk gebruik van techniek, maar onze medewerkers zijn onze grootste kracht. Informatie gestuurd (IGO) optreden vraagt een hoogwaardig dataconcept voor zowel operatie als bedrijfsvoering, waarvan de kern is de Koninklijke Marechaussee dáár te brengen waar het eropaan komt. Zo kunnen we zo goed mogelijk het beoogd effect bereiken: zorgen voor de veiligheid van de Staat. De werkzaamheden worden verricht binnen het Landelijk Tactisch Commando (LTC) van de Koninklijke Marechaussee.Het LTC heeft tot doel op tactisch niveau uitvoering te geven aan de grenspolitietaak, Opsporing, bewaken & beveiligen en internationale en militaire politietaken.
Binnen het LTC is de afdeling Operaties de spil in het web. De afdeling Operaties (OPS) is essentieel voor zowel de tactische uitvoering als de strategische planning van de operaties van de KMar, waarbij ze niet alleen zorgt voor operationele efficiëntie maar ook bijdraagt aan de strategische richting en besluitvorming van de organisatie. De afdeling is verantwoordelijk voor hoe de KMar haar operaties uitvoert. Dit omvat het ontwikkelen en onderhouden van operationele standaarden en procedures die zorgen voor een efficiënte en effectieve uitvoering van taken. Daarnaast heeft het LTC OPS ook een ondersteunende rol met betrekking tot wat de KMar in haar operaties doet. In deze rol heeft de afdeling een adviserende taak die beslissingen op alle niveaus ondersteunt door middel van deskundig advies en analyses.
De secties binnen de afdeling OPS vertegenwoordigen hier een bepaald taakveld. De sectie Opsporing kenmerkt zich door een positieve werksfeer en betrokken collega’s. Wij kijken uit naar een sociale en nieuwsgierige collega